به گزارش خبرگزاری «حوزه»، اصغر منتظر القائم، دانشیارگروه تاریخ دانشگاه اصفهان در این نشست به تشریح تمدن نوین اسلامی از زمان پیامبر (ص) پرداخت وگفت: نبی مکرم اسلام (ص) تمدن ساز دنیای اسلام بود و توانست در عرصه های اجتماعی، نظامی، سیاسی، خانوادگی، و اقتصادی برنامه های خوبی ارائه دهد و موجب پیشرفت جوامعه بشری شود.
وی افزود: تولیدعلم و نگارش از مباحث دوران پیامبر خاتم (ص) بود و صحابه ایشان در مدینه به نگارش و کتابت اشتغال داشتند و این زمینه شد تا مسلمانان با موضوع کتاب آشنا شوند و از این طریق به پیشرفت و تعالی برسند.
منتظر القائم اظهارداشت: سابقه تاریخی مسلمین نشان می دهد که بر اساس برنامه تمدن ساز، به پیشرفت های قابل توجه ای در عرصه های معماری، شهر سازی دست یافته اند به طوری که اروپائیان از این هنر معماری و نبوغ اسلامی استفاده خوبی در زیبا سازی، ساخت کلیسا و معابر بردند
دانشیارگروه تاریخ دانشگاه اصفهان گفت: تمدن به معنای ارائه برنامه راهبردی برای نظام سازی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی برمبنای راهبردهای مطلوب در تدوین برنامه تمدن سازی و نظام سازی جامعه می باشد.
وی با بیان این که در فرهنگ اسلام، آینده پژوهی و عاقبت اندیشی خیلی مورد تاکید حضرات معصومین (ع) قرار گرفته، خاطر نشان کرد: اسلام، تمدن قدرتمند و راهبردی را در اختیار مسلمین قرار داده تا از این طریق با داشتن برنامه دقیق و براساس سبک زندگی اسلامی به تعالی برسند و لازم است از این پتانسیل خدادادی بهره برند.
منتظرالقائم با اشاره به این که فقه اجتهادی تمدن ساز است، ابراز داشت: فقیه باید با علومی مانند ریاضی، طب و.. آشنا باشد، زیرا اسلام برای همه این موارد برنامه دارد و فقه هم آمیخته با علوم دیگر می باشد.
وی ذخایر نفتی، گازی و جمعیتی را مهمترین ظرفیت کنونی دنیای اسلام از لحاظ ژئوپلتیک در بعُد اقتصادی، سیاسی و نظامی بسیار با اهمیت برشمرد و اظهار داشت: از 2/6 میلیارد نفر جمعیت در سال 2012 بیش از 2 میلیارد آن رامسلمانان تشکیل داده بودند،یعنی تقریبا 30 در صد مردم جهان مسلمان هستند که از این تعداد حدود یک میلیارد نفردرجنوب شرقی آسیا ساکن هستند.
منتظر القائم گفت: میراث اسلام، میراث تمدن ساز، غنی،کامل، ظلم ستیز، دین محبت و تلاش است و به همین سبب تمدن اسلامی از دوران هجرت بنیان گرفت و تحولات چشمگیر و بی مانندی چون اختراعات، تحولات فرهنگی، اسلام پذیری تا سرزمین های هند، تدوین علم جبر، مثلثات و .... تا نیمه قرن 11 هجری داشت و اینها بیانگر ظرفیت اسلام در این عرصه بود که بعدها به افول رفت.
دانشیارگروه تاریخ دانشگاه اصفهان گفت: برای داشتن تمدن قوی لازم است به تمدن اسلامی توجه کاربردی شود و برنامه های راهبردی اسلام را در زمینه های مختلف پیاده کرد. این راه موفقیت مسلمین خواهد بود.
وی ایجاد امت اسلامی، اصلاح نفوس، نجات مظلومین، بازگشت به اسلام راستین نبوی و علوی، برپاداشتن قوانین ائمه وتولید علم برای تمدن سازی را از اهداف اصلی تمدن اسلامی در کشورهای اسلامی عنوان کرد.
منتظرالقائم با بیان این که مبارزه بابی عدالتی، رشوه خواری، فریب کاری، تجمل گرای، فسادهای جنسی، حجم بالای زندانیان، لازمه پیشرفت در جوامعه اسلامی است، در پایان گفت: دشمن از طریق ترویج مبانی ضد ارزشی وبی بندباری درصدد استحاله فرهنگی و ازبین بردن کانون خانواده است و این موارد باید برای مورد توجه قرا بگیرد.